Kompresszoros vagy termoelektromos borhűtőt válasszak?

Caso 1260 borhűtő

A borhűtők kétféle hűtőberendezéssel üzemelhetnek. Az egyik típus a hagyományos kompresszoros berendezések, a másik a termoelektromos készülékek csoportja.

Kompresszoros borhűtők

A kompresszorral hűtött borhűtők sokkal nagyobb hűtőteljesítményűek, mint a termoelektromos borhűtők. Ez a hűtőtípus egyenletes és stabil hűtést tesz lehetővé, valamint pontosan vezérelhető. Az erőteljes hűtésnek köszönhetően nagyobb palackkapacitással rendelkeznek. Ez ideális azok számára, akik nagy borgyűjteményekkel vagy teljes borospincékkel rendelkeznek.

Termoelektromos (Peltier) borhűtők

A termoelektromos elv Peltier hatásként is ismert. Ezek a típusú hűtők termo-elektronikus technológiát használnak a levegő lehűtéséhez, rendkívül csendesek és gazdaságosabban üzemeltethetőek, mivel kevesebb mozgó alkatrészük van, sokkal kevesebb energiát igényelnek a működésükhöz. A környezeti hőmérséklet alatt 25-30 fokkal működnek, amely megfelelő hőmérséklet lehet a vörösborok számára, de a fehérborok hűtéséhez már nem biztos hogy elegendő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk működéshez cookie-kat használ. Széleskörű funkcionalitáshoz további cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatót.