- Hosszabban tudod az ételeket tárolni, amelyek tovább lesznek frissek, zamatosak, ha Caso vákuumfóliázó gépet használsz.
– Friss húsok: akár 3-4 napig tudod a hűtőben fagyasztás nélkül tárolni a húst, amely nagy segítség lehet, ha nem akarsz hétköznap henteshez menni
– Zöldségek, gyümölcsök: A gyorsan romló bogyós gyümölcsöket (eper, málna…) Caso vákuum dobozban akár 4-5 napig is frissen tarthatjuk. Pároláshoz a répát, spárgát előkészíthetjük, és lefóliázva tárolhatjuk, hogy lerövidítsük a hétköznapi főzési időket.
- Pácolásban, előkészítésben hasznos társ a Caso vákuumozó készülékek.
– Pácolás: a húsok a pácolástól kapják meg az intenzív ízüket, de sokszor gondot jelent, hogy nem tudunk 2-3 nappal előtte bevásárolni, illetve bepácolni mindent. A vákuum ebben is segít bennünket. Ehhez a Caso vákuum dobozt lehet használni, ugyan úgy mint normál esetben bepácoljuk a húst, és lezárjuk a vákuum dobozt. A levegő távozásával a hús magába szívja a páclevet, és átjárja át a legbelsőbb részeket is. Így, akár 1 éjszaka, vagy néhány óra is elég, hogy előkészüljünk egy grillezésre.
– Előkészítés: fagyasztóba ha vákuumozva tesszük el az előkészített ételeket, egyrészt kevesebb helyet foglalnak, és kevésbé jegesednek le.
– Sous Vide: ehhez az eljáráshoz nélkülözhetetlen a vákuumozó készülék, hiszen vákuum fóliába zárva kell a készülékbe helyezni az ételeket.
3. Tárolás, hűtés, fagyasztás: sok jó falat kis helyen is elfér, ha kéznél van egy Caso vákuumozó.
– Ételmaradékok: Ha egy hétvégi nagyobb sütés-főzésből megmarad az étel, azt könnyedén „tartósíthatjuk” a vákuum technológia segítségével, és akár 4-5 nap múlva újból élvezhetjük az ízeket.
– Fagyasztás: Nyáron nagyon sok zöldséget, és gyümölcsöt teszünk be a fagyasztóba. A legjobb, ha ezt kiporciózva, vákuumba zárva, előkészítve tesszük.
Ami nagyon fontos, a Caso Germany minőségi vákuum tasakjai újrahasznosíthatóak! El tudod mosni őket (kivéve, amelyben nyers hús volt, azt dobd ki), és legközelebb is tudod használni! Fagyaszthatod, forralhatod, nem lesz baja!