Egyre nagyobb teret hódít a pull pork szendvics vagy hamburger formában, amin teljesen érthető, hiszen valódi sült hús van benne! Az előkészítése kicsit hosszadalmasabb, mint ha egy klasszikus szendvicset szeretnénk összedobni, de megéri a fáradozást, főleg ha van kéznél egy Caso Design SousVide készülék!
Pulled pork burger hozzávalók:
- 2 kg csont nélküli sertés lapocka
- BBQ jellegű fűszerpác
- 6 gerezd fokhagyma
- Só, bors
- Hamburger zsömle
- BBQ szósz
- Zöldségek ízlés szerint
Pulled pork előkészítése
- A húst alaposan fűszerezzük be, vákuumozzuk le és helyezzük be 24 órára 75°C –ra SousVide-ba
- További 2-3 órát süssük 110°C-os sütőben, hogy a külseje enyhén megpiruljon
- A húst kés és villa segítségével cafatoljuk fel
- Keverjük össze a bbq szósszal
- Hamburgerzsömlét vágjuk félbe, pirítsuk meg, tegyünk bele zöldséget és húst ízlés szerint
Jó étvágyat!